Nieuwe versie van Exchange Remote Connectivity Analyzer is vrijgegeven

Exchange Management team heeft een nieuwe versie van de Exchange Remote Connectivity Analyzer online gezet. Voor degenen onder u niet bekend met deze site, het is een web-based tool die helpt u bij het oplossen van verbindingsproblemen. De tool simuleert verschillende client logon en mail flow scenario’s. Wanneer een test mislukt, bevatten de fouten veel tips om het probleem te verhelpen.

Nieuw / bijgewerkte functies

 • Updated user interface
 • Nieuwe CAPTCHA uitvoering.
 • Beta Verwijderd
 • Aanvullende tests
  • Exchange Web Services – Hiermee kunt u de verbinding testen voor Exchange Web Services-client te voeren, zoals Entourage. Ontwikkelaars kunnen ook gebruik maken van de Service Account Verification test om het mail account te controleren of alle functies zijn geconfigureerd en goed werken voor toegang vanaf een andere account of ExchangeImpersonation.
  • Outbound SMTP – Voert Reverse DNS testen, DNS-RBL controles en SenderID validering tegen een bepaald "Outbound" IP-adres
 • De Outlook Anywhere test bijgewerkt zodat deze werkt met Exchange 2010
 • Een link in de voettekst van de Remote Connectivity Analyzer TechNet forum toegevoegd.
 • Toegevoegd een wachtwoord bevestiging tekst vak om het juiste wachtwoord te waarborgen  voordat u een test.

Bekende problemen

 • Bij de Exchange ActiveSync test kun je aan zetten "trusts negeren voor SSL". Als u deze optie gebruikt vertelt u de test om niet mislukken als u een certificaat gebruikt, dat niet in de lijst van Trusted Root Certificaten … voorkomt. bijvoorbeeld een eigen CA.

Link naar tool: https://www.TestExchangeConnectivity.com

Klein leuk videotje dat gemaakt is door een van de makers:

Leave a Reply

Translate »