SCE 2007 Agent Install Unknown error 0x80072971

ERROR:
The Essentials Server failed to acquire lock to remote computer  <computer_name>. This means there is already an agent management operation proceeding on this computer, please retry the Push Agent operation after some time. Operation: Agent Install Install account: <account_name>Error Code: 80072971 Error description: Unknown error 0x80072971

Oplossing:

Je zal dit probleem tegen komen op een computer waarop een eerdere Management Agent installatie is mislukt van SCE 2007. Deze fout treedt op als de LockTimeFile.txt bestand zicht bevindt in de volgende map op de externe computer: %windir%\ 422C3AB1-32E0-4411-BF66-A84FEEFCC8E2.
Bij het installeren of verwijderen van de management agent van een computer, kopieert SEC 2007 tijdelijke bestanden naar de externe computer om vervolgens de agent te  installeren of verwijderen. LockFileTime.txt worden doorgaans verwijderd zodra de installatie is voltooid. Dit bestand is bedoeld om te voorkomen dat twee agents op het zelfde moment worden geinstalleerd.

Als het management agent installatie mislukt is of als het management server verbinding verliest met de client computer, kunnen de tijdelijke bestanden niet worden verwijderd. In die gevallen kan de LockFileTime.txt nog steeds in de map op de externe computer staan. De volgende keer dat een push installatie van de agent wordt geprobeerd, detecteert de SCE 2007 server de LockFileTime.txt en wordt automatisch wordt de installatie afgebroken met de cryptische foutmelding 0x80072971.

De oplossing is vrij eenvoudig. Verwijder de LockTimeFile.txt op de desbetreffende computer.

Leave a Reply

Translate »