Hoge Beschikbaarheid in Exchange 2010

Astrid McClean is een technische Product Manager in de Exchange-team. Een van haar taken is hoge beschikbaarheid van Exchange 2010. Het team heeft een aantal fundamentele veranderingen in de wijze van clustering is architected, geïmplementeerd en beheerd met Exchange 2010, en Astrid nam enige tijd in wandeling me door een aantal van de veranderingen.

Video:

image

    •    Server meerdere rollen naast elkaar kunnen bestaan op servers die een hoge beschikbaarheid.  Hierdoor kunnen kleine organisaties om een twee-server configuratie biedt volledige redundantie van gegevens mailbox, terwijl ook overbodig Client Access en Hub Transport diensten.

    •     Een beheerder niet langer nodig voor het bouwen van een failover-cluster met het oog op een hoge beschikbaarheid.  Failover clusters worden nu gemaakt door Exchange 2010 op een manier die is onzichtbaar voor de beheerder.  In tegenstelling tot eerdere versies van Exchange-clusters, die in een Exchange-voorwaarde cluster resource DLL vernoemd ExRes.dll, Exchange 2010 niet meer nodig of maakt gebruik van een cluster resource DLL.  Exchange 2010 maakt gebruik van slechts een klein gedeelte van de failover cluster componenten, te weten, haar hartslag vermogens en het cluster database, om in de database mobiliteit.

    •     Beheerders kunnen toevoegen hoge beschikbaarheid van hun Exchange-omgeving na Exchange 2010 is ingezet, zonder Exchange verwijderen en vervolgens opnieuw te implementeren in een zeer beschikbaarheid configuratie.

    •     Exchange 2010 biedt een weergave van het evenement stroom die de gebeurtenissen van het besturingssysteem met de gebeurtenissen van Exchange.

    •     Omdat opslag groep objecten die niet meer bestaan in Exchange 2010, en omdat mailbox databanken draagbare alle Exchange 2010 Mailbox servers, het is zeer gemakkelijk te verplaatsen databases als dat nodig is.

Leave a Reply

Translate »