HP heeft nieuwe server lijn de G6 serie

image

HP ProLiant G6 combineert innovatie in energiezuinigheid, en automation. De server is daarmee ideaal voor klanten die next-generation strategieën voor hun datacenters implementeren. De ProLiant G6 servers zijn beschikbaar in elf nieuwe tower, rack en blade platformen, waarmee het de grootste uitrol van ProLiant servers in de geschiedenis van HP is.
Als meest energiezuinige x86 server in de industrie levert de G6 vele functionaliteiten om energie te besparen:

· De nieuwe HP Sea of Sensors: een verzameling van 32 krachtige intelligente sensoren, gekoppeld aan de on-board HP Power Regulator, die automatisch thermische activiteit meet. Op basis hiervan reguleert het systeem dynamisch de componenten (ventilatoren, geheugen, input/output processing). Dat bespaart energie.

· Het Common Power Slot Design: klanten kiezen uit vier soorten stroomvoorzieningen die passen bij hun configuratie. Hiermee halen klanten een meer dan 90% efficiency voordeel in de meeste real-world configuraties.

· HP Dynamic Power Capping: een methode om de beschikbare energie, en cooling capaciteit, te verdelen in een data center. Dit wordt gerealiseerd middels `power capping’, een methode om het energiegebruik te begrenzen in een data center. Een grens kan worden gezet op elk computer systeem maar ook op BladeSystem enclosure niveau. Dit voorkomt verspilling omdat elke server de juiste hoeveelheid energie krijgt en niet meer. Op deze wijze wordt energie bespaard en kunnen meer servers worden ingezet.

Het HP ProLiant G6 platform biedt een breed aanbod van ingebouwde technologieën en flexibele die voor maximale productiviteit zorgen, waaronder:

· HP ProLiant Onboard Administrator, de opvolger van de iLO, maakt de setup van de server eenvoudig. Daarmee kunnen klanten vanaf elke locatie de status van hun server inspecteren, zelfs als een server offline is.

· Voor het eerst is de HP Insight Control Environment (ICE) management console gebundeld met de HP ProLiant

· HP Virtual Connect Flex-10 Ethernet module is de eerste interconnect technologie die de bandbreedte van een 10Gb Ethernet netwerk port over vier netwerk interface card connections verdeelt. De extra flexibiliteit in bandbreedte voorkomt dat extra network hardware equipment nodig is.

· Het HP ProLiant G6 platform is een grote stap voorwaarts qua prestaties. Gebruikmakend van de laatste Nehalem Intel® Xeon® processoren en de nieuwe HP Smart Array Modular Controllers, biedt het twee keer zoveel geheugen en storage als voorgaande generaties. Daarnaast levert het 200 procent meer performance dan andere servers.

Het HP ProLiant G6 platform met Intel Xeon 5500 processoren omvat de HP ProLiant DL380, DL370, DL360, DL180 en DL160 rack-optimized servers, de HP ProLiant BL 490c, BL 460c en BL 280c server blades, en de HP ProLiant ML370, ML350 en ML150 tower servers.
Meer informatie over de HP ProLiant servers is beschikbaar op www.hp.com/go/proliant.

Achtergrond video’s over hoe en waarom check hier: http://h18004.www1.hp.com/products/servers/platforms/new.html

Bekijk hier de videos hier van de Serie: http://h30424.www3.hp.com/index.html?langR=en_US#rm=hub&sc=&sp=&it=

Leave a Reply