Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP) 2008 R2

Van het Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP) 2008, het pack voor Windows desktop beheer dat Microsoft beschikbaar stelt aan klanten is er nu een R2-versie verschenen. MDOP bevat AIS; App-V; Enterprise Desktop Virtualization (beheer en installeren van virtuele pc’s); System Center Desktop Error Monitoring; Advanced Group Policy Management (AGPM) en de Diagnostics and Recovery Toolset. De R2-versie van MDOP bevat App-V 4.5 (voorheen Softgrid). Dankzij System Center Operations Manager 2007 Management Pack for App-V 4.5, is er een integratie met System Center. App-V 4.5 bevat Dynamic Suite Composition (DSC), voor het virtualiseren van suites, het ondersteunt 11 talen, en een licentie voor online dienstverleners, ‘Microsoft Application Virtualization 4.5 Hosting for Desktops’.
Advanced Group Policy Management 3.0 (AGPM) in MDOP is verbeterd.
Tevens bevat R2 versie Asset Inventory Service 1.5 (AIS) waar mee gescand kan worden welke software pakketten op de pc zitten of en of eventuele licenties nog kloppen.

Leave a Reply

Translate »