Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP) 2008 R2

Van het Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP) 2008, het pack voor beheer dat beschikbaar stelt aan klanten is er nu een R2-versie verschenen. MDOP bevat AIS; -V; Enterprise Desktop (beheer en installeren van virtuele pc's); Desktop Error Monitoring; Advanced Policy Management (AGPM) en de Diagnostics and Recovery Toolset. De R2-versie van MDOP bevat 4.5 (voorheen Softgrid). Dankzij System Center Operations Manager 2007 Management Pack for App-V 4.5, is er een integratie met System Center. App-V 4.5 bevat Dynamic Suite Composition (DSC), voor het virtualiseren van suites, het ondersteunt 11 talen, en een licentie voor online dienstverleners, ‘Microsoft Application Virtualization 4.5 Hosting for Desktops'.
Advanced Management 3.0 (AGPM) in MDOP is verbeterd.
Tevens bevat R2 versie Asset Inventory Service 1.5 (AIS) waar mee gescand kan worden welke software pakketten op de pc zitten of en of eventuele licenties nog kloppen.

Translate »
%d bloggers like this: